BORSA DE TREBALL,

OFERTA DE FORMACIÓ D'ADAMS  recordeu el descompte per afiliats


6 d'abril de 2011
Avui moltes companyes i companys deixaran de treballar amb nosaltres i aniran a l’atur. Els responsables callen i no informen malgrat els ho demanem.
Amb aquestes retallades, serà un degoteig de centenars de persones, amb molts anys treballats a l’ICS, que aniran al carrer.
Per altre banda, la borsa de treball només és transparent als “endolls”, és una borsa totalment injusta i opaca, a més a més algunes persones signaran contractes de 20h, mentre d’altres, de moment anònims, gaudiran de millors contractes....sense cap mena control!!
El proper dimecres 6 d’abril de 2011 a les 13:30h ens concentrarem davant el SAP de l’Hospitalet (a la rambla Just Oliveras) en
·        CONTRA DE LES RETALLADES DE PERSONAL
·         PER UNA BORSA DE TREBALL TRANSPARENT I AMB IGUALTAT D’OPORTUNITATS
·         EN DEFENSA DE LA SANITAT I TOTS ELS SERVEIS PÚBLICs

  • US RECORDO QUE: CCOO NO VA SIGNAR AQUEST PACTE PER LA MANCA DE TRANSPARÈNCIA EN EL PROCÉS
Per què CCOO No hem sigant 
el nou pacte de borsa de treball?

El  29 de juliol de 2010, a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat, una minoria de la representació dels treballadors i de les treballadores de l'ICS ha signat un nou Pacte de borsa de treballCCOO hem decidit no firmar aquest Pacte per les següents raons:
La puntuació serà el resultat de sumar els mèrits (40%), la nota d'oposició (40%) i els informes d'avaluació (20%). A la Comissió de Seguiment CCOO vam aconseguir que a la nota més alta de les oposicions se li assignés la puntuació màxima, però en el text final del Pacteno ha quedat recollit; per tant, serà impossible aconseguir la puntuació màxima en el dos primers apartats i, en conseqüència, la valoració feta en els informes d'avaluació continuarà essent determinant per a la puntuació final.
No s'ha previst cap garantia perquè les avaluacions es facin de manera objectiva respectant els drets de les persones avaluades. Els càrrecs de comandament podrán continuar fent el que han fet fins ara: utilitzar les avaluacions amb finalitats per a les quals no estan previstes i crear situacions de discriminació i desigualtat intolerables, sense que ningú els exigeixi responsabilitats.
Es manté la selecció mitjançant perfil professional sense incorporar les limitacions que CCOO va aconseguir introduir a la Comissió de Seguiment de l'anterior Pacte, les quals excloïen moltes categories i llocs de treball de la possibilitat de ser seleccionats mitjançant perfil professional. El nou Pacte obre la porta que es generalitzi la selecció mitjançant perfil professional.
Mentre s'ha negociat aquest nou Pacte, als serveis d'atenció primària i als hospitals per s'han continuat produint greus irregularitats en la gestió de la borsa que han estat denunciades per nosaltres però no han estat aturades des del Centre Corporatiu. El nou Pacte no preveu cap mesura perquè això no torni a succeir.
CCOO vam firmar el Pacte anterior perquè creiem que era una oportunitat per modernitzar i millorar la borsa de treball i perquè era necessari fixar criteris d'actuació transparents; contràriament, els càrrecs de comandament el van fer servir (encara ho fan) per seleccionar a qui volien; per aquesta raó CCOO vam denunciar el Pacte.
L’experiència actual acredita que qualsevol cosa que s’acordi s’incomplirà sistemàticament en els diferents àmbits territorials de l’ICS i notindrà cap conseqüència per als responsables. Com que l'ICS no dóna cap garantia que no tornin a produir-se irregularitats i no s'han inclòs al nou Pacte millores substancials (l'única millora, a proposta de CCOO, és que es tindran en compte els mèrits del personal fix que opti a fer promoció interna temporal), CCOO hem decidit no firmar el Pacte de selecció de personal estatutari temporal.
  • CRITERIS D' EVALUACIÓ DEL COMPLIMENT clica aquí
    Aquesta informació la podeu trobar  a la pàgina de l'ICS concretament a:  professionals - borsa de treball  - cal clicar a: criteris i conclusions de la comissió de seguiment del pacte.

  •  El nou Pacte obre la porta que es generalitzi la selecció mitjançant perfil professional.