dilluns, 24 de setembre del 2012

Complement retributiu durant la situació d'incapacitat laboral

Mesa d'empleats públics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya Sessió de 20 de setembre de 2012.
 El RDL 20/2012, de 14 de juliol va suspendre tots els acords i convenis mitjançant els quals es complementen les retribucions dels funcionaris en situació d’IT i preveu que es deixin de complementar les retribucions durant la IT a partir del 15 d’octubre. No obstant això, el RDL permet que les diferents administracions complementin les prestacions de la Seguretat Social amb els següents límits:
.- Fins al 50 % de les retribucions durant el tres primers dies de baixa.
.- Fins al 75 % de les retribucions des del 4t dia fins el 20è.
.- Fins el 100 % de les retribucions a partir del 21 è dia.
La representació de la Generalitat ha proposat complementar les retribucions durant la situació d'IT fins al màxim que preveu el RDL 20/2012.
CCOO diem que el RDL preveu excepcions i, per tant, proposem que es complementin fins al 100 % totes les baixes de les dones embarassades i de les dones víctimes de violència de  gènere. IAC i UGT estan d'acord amb aquesta proposa.
L'Administració de la Generalitat accepta la proposa i diu que és necessari arribar a un acord immediat, ja que cal que el Govern ratifiqui aquest acord i que es modifiqui la Llei de mesures fiscals. 
CCOO i UGT, com que s'han recollit les nostres demandes i s'ha arribat fins al màxim que permet la llei, manifestem la nostra disposició a firmar l'acord.
La firma d'aquest Acord permet que en cas d'IT es complementin les retribucions de tot el personal de la Generalitat de Catalunya fins al màxim legalment permès. En cas contrari, el  personal en situació d'IT només hauria cobrat les prestacions de la Seguretat Social que són sensiblement inferiors.
L'Acord resta pendent de ratificació pel Govern de la Generalitat.