dimarts, 16 d’abril del 2013

18 d'abril CONCENTRACIÓ a l'ICS
(Balmes-Gran Via, BCN  a les 11 hores
NI una HORA més
NI un CONTRACTE menys
Es farà entrega d'un escrit a l'ICS:
Sr, Joaquim Casanovas, Director Gerent
Sr. Xavier Saballs, Director de Recursos Humans
Institut Català de la Salut 
Des que el Govern de la Generalitat i el de l'Estat van començar la política de retallades, les treballadores i els treballadors de l'Insitut Català de la Salut hem vist com es deterioraven les nostres condicions de treball i es retallaven els nostres sous fins a límits inmaginables fa poc temps. També hem patit una reducció de plantilles desproporcionada que, a més d'enviar moltes companyes i companys a les llistes de l'atur, ha deteriorat l'assistència, ha incrementat les llistes i ha augmentat e3 forma desmesurada les càrregues de treball de tot el personal, augmentant també el risc en l'atenció directa als pacients i afectats negativament la salut laboral dels professionals.
La direcció de l'ICS ha considerat que tot això no és suficient i ha decidit de manera unilateral, desprès d'una negociació en què ha adoptat una postura inflexible, augmentat la jornada laboral de tot el personal. Aquest augment de jornada se suma a tot un munt de mesures restrictives dels drets dels treballadors i treballadores de l'ICS i de reduccions de permisos que permetin la conciliació de la vida laboral i familiar. L'augment de jornada també suposarà, és innegable, una reducció substancial de les contractacions, és a dir, una reducció de la plantilla, més personal a l'atur.
Per això, la Plataforma Sindical Unitària exigim que la Direcció de l'Institut Catalpa de la Salut retiri immediatament la instrucció mitjançant la qual va augmentar, unilateralment i sense fonament jurídic, la jornada i inici un veritable procés negociador, amb l'objectiu d'assegurar el manteniment de les plantilles i de recuperar unes condicions laborals de jornada, permisos, càrregues de treball, etc. que permetin garantir la qualitat de jornada, permisos, càrregues de treball, etc. que permetin garantir la qualitat assistencial a què té dret la població de Catalunya.