dijous, 8 de gener del 2015

CCOO EXIGEIX AL GOVERN DE LA GENERALITAT QUE 
PAGUI DE FORMA IMMEDIATA ELS 44 DIES MERITATS 
DE LA PAGA DE 2012


Finalment el Govern Central ha hagut de donar la raó als nostres plantejaments de que el retall de la paga de 2012 , a més de ser injust,  no estava ben fet  des del punt de vista de la legalitat.

En els Pressupostos  Generals de l’Estat per a 2015 es destina una partida  a compensar als treballadors i treballadores de l’Administració General de l’Estat els 44 dies meritats de la paga de 2012 i que diferents sentencies judicials havien reconegut  que no s’ajustaven a llei .

En els mateixos pressupostos s’habilita a la resta d’administracions per fer efectiva  la compensació  als treballadors i treballadores del seu àmbit .

Com a conseqüència  d’aquestes  mesures el Govern Central també ha publicat la normativa  que permetrà  que  les persones que  en aquest moment no estan en actiu o han canviat de lloc de treball puguin fer la reclamació .  Evidentment  això fa referència al personal de l’Administració  General de l’Estat o  les altres administracions que hagin reconegut aquest dret .

Anteriorment diferents comunitats autònomes ja havien acordat  amb els sindicats en el seu àmbit  el retorn dels diners corresponents a aquest dies  amb l’establiment dels terminis de pagament .

El Govern de la Generalitat hores d’ara segueix sense reconèixer aquests drets als seus treballadors i treballadores  i en conseqüència  no han inclòs en  els Pressupostos de la Generalitat  la partida necessària  per fer efectius aquests 44 .

 CCOO exigim el Govern de la Generalitat que prengui les mesures pressupostaries necessàries per fer efectius  aquests 44 dies a la nomina del mes de gener i que publiqui les instruccions corresponents per que el personal que no està en actiu o que hagi canviat el seu lloc de treball respecte a 2012 .

El Govern de la Generalitat  que s’ha convertit en el “ campió de les retallades “ de les condicions  laborals  als seus treballadors i treballadores  no pot cometre una nova injustícia amb nosaltres i aprofundir la nostra discriminació respecte els treballadors i treballadores  de la resta d’administracions públiques de Catalunya i la resta de l’Estat .

Finalment  volem  senyalar que  els 44 meritats   ens han estat reconeguts com un dret col·lectiu , al que tenim dret tots els treballadors i treballadores,  i per tant no te cap sentit fer noves reclamacions individuals .

 pdf fes un clic aquí