dissabte, 18 d’abril del 2015

18 d'abril, manifestació a Barcelona contra el TTIP

CCOO de Catalunya i les organitzacions de la campanya contra el TTIP han convocat una manifestació el proper 18 d’abril, a les 17 h, davant de la seu de la Comissió Europea a Barcelona, al passeig de Gràcia, 90. El recorregut de la manifestació passarà pel passeig de Gràcia, la plaça de Catalunya, la ronda de Sant Pere, la plaça d’Urquinaona i la Via Laietana fins a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. 

Què és el TTIP? 
La UE i els EUA estan negociant un tractat de lliure comerç anomenat TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership; en català, Acord Transatlàntic de Comerç i Inversions) amb l’objectiu d’estimular l’economia, igualant les lleis dels dos territoris a banda i banda de l’Atlàntic per afavorir els bancs i les grans empreses multinacionals. Aquest acord suposa un perill per a la democràcia, i social i econòmic per als ciutadans i les ciutadanes. 
El TTIP pot afeblir els drets laborals de les treballadores i treballadors europeus, ja que els EUA no han signat 6 de les 8 normes bàsiques de l’Organització Internacional del Treball, com la negociació col·lectiva, la igualtat en els salaris o la llibertat de reunió.  per continuar llegint fes un clic aquí