dijous, 9 de juliol del 2015

Mesa Sectorial 8 de juliol 2015

Mesa Sectorial 8 de juliol de 2015 



• S’ha constituït la composició de la nova Mesa Sectorial de Sanitat després de les eleccions del 25/03/2015. Els membres són els següent:
4 per a CCOO,  4 per a UGT , 3 per a MC ,  2 per a IAC , 2 per a SATSE 

Sobre el pressupost de l’ICS per aquest any 2015, es veu incrementat un 3,9% respecte el 2014. I concretament pel que fa al Capítol I del personal, representa un increment d’uns 19 milions d’euros (dels quals, 17 milions aniran destinats a pagar un increment de 753 professionals en plantilla equivalent (276 provenen de les institucions penitenciàries).

Sobre l’estat de l’aplantillament (amb contractes d’interinitat) que s’han realitzat aquest primer semestre de 2015, es tracta d’un totalitat de 1947 professionals, i es preveu uns 550 més per al segon semestre de 2015. 
Sobre la repercussió laboral del personal que ha finalitzat contracte com a conseqüència dels concursos de mobilitat voluntària, a 31 de maig, el percentatge de professionals que segueixen treballant a l’ICS és del 82,10% de mitjana. Faran nou tall al setembre de 2015. 

Es crearà un grup de treball amb 2 membres de cada sindicat amb presència a la Mesa Sectorial per tal d’establir criteris de mobilitat dins la mateixa SAP i entre SAP’S. Considerem i valorem aquesta iniciativa com a positiva ja que dins d’una mateixa SAP, s’establiran criteris clars i objectius per tal de fer mobilitat entre els centres.

Carrera professional: sobre els professionals interins que al desembre de 2014 per primera vegada van sol·licitar accés a la carrera professional, a dia d’avui ens informen que previsiblement compleixen amb el requisit uns 682 professionals (passar 5 anys sense la possibilitat de presentar-se a un concurs-oposició. Però encara s’ha d’acabar de valorar, i ens passaran llistats. En principi descarten la possibilitat que la gent presenti demandes, i previsiblement ho pagaran.

Oferta pública d’ocupació: es tractarà a la propera Mesa General que tindrà lloc el 17/07/2015. Tots els sindicats rebutgem el número que va explicar l’ICS i que segons la Llei de pressupostos haurien de ser unes 475. Les considerem insuficients i manifestem el nostre desacord.

 • Permisos: S’aconsegueix que l’ICS equipari el permís d’hospitalització domiciliària al permís d’hospitalització en centre hospitalari. També s’equipara quan el familiar del professional pernocta a un servei d’urgències sense la necessitat que quedi ingressat per a l’obtenció del permís

UGAP: Sobre les Unitats de Gestió Assistencials com a proposta de nou model organitzatiu a l’Atenció Primària, hem manifestat el nostre desacord amb la implantació, així com també la petició de paralització del procés. Tota la part social estem en desacord que no s’ha seguit un procediment d’avaluació d’allà on es va instaurar com a prova pilot (va ser a la Metropolitana Nord, i la valoració que en fan els professionals és dolenta). L’ICS diu que tot i que inicialment tenien previst implantar-ho a 30 ambulatoris, la previsió és que ho facin a 5 ( 4 a la Metropolitana Sud i 1 a Girona)

Resum PDF feu un clic aquí