dilluns, 3 d’octubre del 2011

COM ALTERNATIVA A LA REBAIXA SALARIAL PLANTEJA ACOMIADAMENT 1.500 INTERINS, O REDUIR EL 25% DE LA JORNADA LABORAL A 6.000 INTERINS

Aquesta tarda (dilluns 3 d'octubre) hem tornat a ser un miler de professionals, que ens hem concentrat davant de l'ICS, per manifestar el nostre rebuig a les propostes de l'ICS i el recolzament als sindicats de la Mesa Sectorial.
l'ICS continua dient que necesita 23 milions d'euros del capítol de personal per finalitzar el tancament del 2011.
L'ICS proposa dues formes alternatives de reducció de la despesa:
- Supensió del pagament de la jornada completa i el complement d'exclusivitat fins a final d'any; a més acomiadament de 1.500 interins o reducció de la jornada en un 25 % a 6.000 interins.
- Reducció de les retribucions de tot el personal. L'ICS proposa tres pasos de reducció salarial.
1.- Com que cal reduir la despesa aquest any per ajustar-se al pressupost, es descomptarien a la nòmina de desembre de 2011 entre 423 i 1.193 euros, en funció de la categoria.
2.- Al gener de 2012 es pagaria un avançament de la DPO que s'ha de cobrar a l'abril, equivalent al 50% de la quantitat descomptada al desembre.
3.- A l'abril de 2012 es pagaria la resta de la DPO. ¿? Tot un joc de mans ¿?
Els sindicats han demanat garanties de no acomiadament de plantilles pel proper any, l'ICS ha dit que no pot garantir res. Davant tanta indefinició els sindicats han rebutjat aquests plantajaments.
l'ICS ha manifestat la Voluntat de seguir negociant.
Al darrere de tot això hi ha una voluntad de privatitzar la sanitat pública i desmantellar l'ICS. El Boi, el Mas, i el Mas-Collell continuen fem publicitat de les mútues!
LA SANITAT ES COSA DE TOTES I TOTS, NO HEM DE PAGAR SEMPRE ELS MATEIXOS.
EN LA PROPERA NEGOCIACIÓ DE LA MESA SECTORIAL, VINE A LA CONCETRACIÓ DEVANT ICS.