diumenge, 19 de febrer del 2012

EL GOVERN RETALLARÀ un 3 % del salari anual en la nòmina del mes de juny i anuncia que podrà haver-hi més retallades.

CCOO denuncia la nul·la voluntat negociadora del Govern i crida a la mobilització
La retallada del 3% s’afegeix a les altres que també s’han aprovat en els pressupostos de la Generalitat: supressió o retallada decomplements als diferents col·lectius, supressió del fons d’Acció Social, supressió del pla de pensions, supressió dels tiquets de menjador, retallada de jornada i salari al personal interí, increments de jornada i tasques al personal d’educació... El govern ha indicat que no admet excepcions per als col·lectius de persones interines ja afectades per la reducció del 15% de jornada i salari.
Així mateix, la intelocutora del govern ha deixat la porta oberta a noves retallades en funció dels pressupostos estatals o a nous ajustos a Catalunya.
El govern ha afirmat que la retallada del 3% és per al 2012.
Aquesta mesura afecta a les 165.000 persones representades directament en aquesta mesa i, per aplicació de l’article 34 de la Llei de pressupostos, al conjunt de treballadors i treballadores de les empreses públiques i de les empreses concertades de la sanitat, l’educació, el transport i l’acció social. En total, a l’entorn de mig milió de persones afectades.
CCOO no accepta de cap manera una nova retallada en els nostres salaris
CCOO considera que el govern no respecta el dret a la negociació col•lectiva, en no documentar cap de les seves propostes i en negar la informació o donar-la a terminis.
CCOO denuncia que el govern incompleix els seus compromisos amb els treballadors i les treballadores i que, en canvi, sosté sense piular les exigències de la banca.
CCOO ha insistit que hi ha alternatives per al control de la despesa i per a l’orientació política dels pressupostos: fiscalitat justa, renegociació de deute amb els bancs i reforma financera, polítiques públiques i industrials per sortir de la crisi, estalvi en alts càrrecs i despeses sumptuàries.