dilluns, 23 de juliol del 2012

La decisió de la Generalitat és aplicar-nos la retallada salarial de Rajoy.
Són uns "trilers", ara et trec d'aquí, i t'ho poso allí, t'ho torno aquí, i  et trec d'allí, en resum d'un 5 % et trec un 7%.
CCOO denuncia que el Govern de la Generalitat no negociarà l'aplicació de la retallada de la paga extraordinària als empleats públics
Durant la reunió de la Mesa Sectorial de la Funció Pública de Catalunya celebrada avui, la Generalitat ha informat que té decidida la forma en què aplicarà la rebaixa salarial del Reial Decret Llei del dilluns passat i que l'aprovarà demà mitjançant acord de govern. La seva decisió consisteix a sostraure a cada treballador/a la paga extraordinària de desembre completa (aprox 7%), i al mateix temps, retornar la quantitat que li va sostraure  al mes de juny (2,5%).
Recordem que el govern de la Generalitat havia decidit una rebaixa salarial del 5%, de la qual ja se n'havia fet efectiva la meitat en la paga de juny, i que s'havia compromès a no acumular de manera directa una segona rebaixa que vingués del govern central. Així mateix, el Govern va decidir la reducció de complements salarials que no s'han tocat en la legislació estatal, i que suposen pèrdues molt superiors al 5% en determinats col·lectius.
CCOO ha demanat negociar aquesta acumulació "no acumulació" cosa que està en mans del Govern i d'aquesta Mesa negociadora, Considerem que els col·lectius que han perdut més del 5% han de veure compensada questes pèrdues, almenys, fins al límit del 7% estatal. Malgrat la nostra insistència, el Govern ha declarat innegociable la seva decisió.
Tot i que el Govern no hi ha mostrat disposició, CCOO insisteix en negociar tot el paquet de mesures laborals compreses al RDL (permisos, vacances, jornada, jubilació, cotitzacions, la incapacitat laboral...) per trobar vies de millorar a les condicions generals dels treballadors i treballadores que representem
CCOO emplaçá els empleat i empleades públics a participar en les mobilitacions que s'aniran convocant durant tot l'estiu contra l'arbitrarietat de les mesures i la inseguretat jurídica a que`ens sotmeten.
TOTS JUNTS TENIM FORÇA !