dijous, 26 de juliol del 2012

L'Hospital del Mar, un dels tres en risc de no pagar les nòmines del juliol
Eldebat.cat: Si ahir es va saber que hi ha tres hospitals públics catalans amb unes tensions de tresoreria tant grans que corren el risc de no poder  pagar les nòmines de juliol, ara Eldebat.cat ha pogut saber el nom dels tres centres. Es tracta del Parc de Salut Mar de Barcelona (on hi ja integrats l'Hospital del Mar i el de l'Esperança, entre d'altres centres), l'Hospital de Sant Bernabé de Berga. Els dos primers pertanyen al Consorci de Salut Social dde Catalunya (SCS), mentre que el tercer és de titularitat municipal. Tots pertanyen, no obstant, a la Xarxa d'Hospitals d'Utilització Pública (XHUP) de la Generalitat.
A més d'aquest tres centres n'hi ha un altre grapat d'hospitals públics també amb seriosos problemes de liquiditat, tot i que no tan dramàtics. Entre ells hi ha els hospitals de Manresa i Martorell.
Viñas (el nou director de l'ICS) es nega a firmar uns papers
Enmig d'aquestes tensions de tresoreria en la sanitat pública catalana, el flamant nou president de l'Institut Català de la Salut, Joan Viñas, ja ha patit com es preveia , un intent de ser contornat -"puteado", com es diu en castellà. Segons ha pogut saber Eldebat.cat, Viñas ja s'ha negat a firmar uns documents que li havien posat al davant. A, més, hi ha reaccionat proclamant que no deixarà que ningú l'aparti de complir amb la seva responsabilitat al davant de l'ICS. eldebat.cat   cliqueu aquí