diumenge, 3 de febrer del 2013

ADJUDICACIÓ DE PLACES D'INFERMERIA P-2010
"LA RULETA RUSA"

No ens agrada tornar a parlar del mateix, però malauradament les  bones paraules que vam escoltar, per part de la direcció i adreçades a la Junta de Personal i al Comitè de Seguretat i Salut, han quedat buides de contingut ateses les situacions que estem vivint aquestes darreres setmanes.
Se'ns va assegurar que les adjudicacions de places es farien amb criteris objectius, bla, bla, bla... i que les persones que ocupen les places afectades serien informades amb suficient antelació, bla, bla, bla,... i tot farcit  de  m ol t  bones intencions, però la realitat és una altra cosa. O bé les instruccions no són ben donades o algunes direccions fan el que volen.
D'ençà que ha començat l'any les seccions sindicals de CCOO de Costa de Ponent, no parem de rebre queixes d'arbitrarietats en les futures incorporacions de les places d'infermeria de la P2010. Aquestes reclamacions estan marcades per l'angoixa de perdre el treball que, en la sanitat pública com a la resta de sectors, és un bé escàs a causa de les retallades que apliquen els governs, central i autonòmic i amb la reforma laboral (aprovada i empitjorada encara més per ambdós partits que governen  - per això si que van junts-), que s'utilitza com a fuet de càstig contra classe treballadora.El més habitual són el de les companyes i companys que des de fa mesos sabien que les seves interinitats no estaven afectades i, de cop i volta, ara ho estan "per la Gràcia d'algun/a Déu/Deessa" que ha decidit que han d'anar a engrandir la xifra d'infermeres aturades (més de 16000 l'any 2012 quan l'any 2010 hi havia prop de 7000 infermeres aturades a tot el territori espanyol).
D'altra banda aquest procés es veu agreujat per la manca de transparència cap els representants sindicals, escollits democràticament pel conjunt de treballadores/rs, cosa que les direccions no poden dir.  La manca d'informació no fa altre cosa que atiar la sospita d'un procés on algunes situacions poden ser el resultat del tràfic d'influències i qui sap si per alguns favors inconfessables (qui tingui proves que ho denunciï a la justícia, mitjans de comunicació o que ens ho faci arribar).
Estem segurs que la manera més justa per a la selecció de centre, tot i que les places són territorials, és, i hauria de ser, l'ordre de prelació que estableix el barem definitiu de la convocatòria. I, com sempre, el criteri d'afectació de la interinitat, l'antiguitat d'aquesta.
informació salut i treball cliqueu aquí