diumenge, 3 de febrer del 2013

RESUM DE LA MESA SECTORIAL DE L'ICS 
Jornada i permisos

En relació a la jornada, la Direcció de l’ICS explica que el Reial decret llei 20/2012 estableix per a tots els empleats públics una jornada mínima de 37,5 hores setmanals de promig en còmput anual. Segons els càlculs que fa la Direcció de l’ICS, 37,5 hores setmanals equivalen a 1.666 hores anuals. La Direcció proposa una jornada de 1.666 hores per als torns de dia i de 1.500 hores per a la nit. El personal amb torn rodat farà la jornada proporcional, com fins ara. CCOO hem manifestat que contrasta molt aquest interès de l’ICS de complir les lleis que retallen drets amb l’incompliment d’altres normes favorables als treballadors.
Des de fa anys l’ICS incompleix algunes normes i malgrat les nostres demandes no ha fet res per corregir-ho: denegació de les 40 hores de formació, no disposar el personal exposat a riscos biològics de 10 minuts per a higiene personal en finalitzar la jornada, no lliurament dels calendaris laborals a principis d’any, denegació de les vacances després d’un procés d’IT o d’un permís de maternitat, impossibilitat del personal d’atenció primària de dedicar un terç de la jornada a activitats no assistencials, perllongament de la jornada diària del personal d’infermeria de les unitats d’hospitalització, etc.
CCOO també hem manifestat l’absolut desacord amb la proposta que fa la Direcció, ja que vol implantar la jornada més alta d’Espanya i donar menys permisos dels que gaudeixen la resta de funcionaris de la Generalitat de Catalunya.
més infirmació cliqueu aquí
document de l'ICS cliqueu aquí