dilluns, 13 d’octubre del 2014

LA SANITÀRIA TERESA ROMERO NO ÉS LA CULPABLE PROU CRIMINALITZACIÓ DE LA TREBALALDORA

LA SANITÀRIA TERESA ROMERO NO ÉS LA CULPABLE  
PROU CRIMINALITZACIÓ DE LA TREBALLADORA

Des de CCOO volem donar tot el nostre suport a la companya Teresa Romero i a la seva família i li desitgem una ràpida recuperació, però hem de manifestar la nostra total i absoluta indignació sobre com s’ha estat gestionant ja des del principi.
Sense entrar a fer un judici de valor sobre la decisió en contra els experts de si calia fer un repatriació dels dos religiosos infectats:

DENUNCIEM:

  • Els treballadors i les treballadores de l’Hospital Carlos III, NO van rebre la formació adequada.
  • Els equips de protecció individual que van utilitzar per tractar als dos religiosos que van patir i morir a conseqüència del virus de l’ebola NO eren els adequats: curts, lligats amb cinta adhesiva.
  • Segons recomana l’OMS, el personal s’ha de vestir i desvestir sota l’estricta supervisió de personal especial i entrenat a tal efecte. Tampoc es va fer així.

CCOO demanem que s’aturi amb la criminalització de la sanitària Teresa Romero, com a culpable del seu contagi. 

CCOO considerem que l’actitud del Consejero de Salud, Javier Rodriguez, és totalment reprovable i indigna d’una persona amb el seu càrrec.

CCOO també volem recordar, que segons la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, Ley 31/1995, de 8 de novembre, és l’empresari qui té l’obligació de garantir la seguretat i salut en el treball, i serà el responsable si les seves accions o omissions impliquen un incompliment de la normativa vigent.
Tot plegat, els usuaris i treballadors, estem patint les conseqüències del desmantellament progressiu de la sanitat pública. Fins quan?

CCOO exigim la dimissió de Javier Rodriguez i Ana Mato com a responsables.