1. Oferta pública d’ocupació. Recuperació i ampliació dels llocs de treball perduts
La Generalitat en base al marc legal vigent (article 35 de la Llei 2/2015 de pressupostos, que limita el nombre de places al 50% de la taxa de reposició respecte de l’any 2014) ens diu que el màxim de places que pot convocar són 1230. Els criteris que han tingut en compte per decidir el repartiment ha estat:
- BOMBERS 153 places (escala bàscia i superior)
- COSSOS AGÈNCIA TRIBUTÀRIA 60 places (Inspectors 20 i gestors 40)
- ENSENYAMENT 300 places (A determinar)
- SALUT 340 places (A determinar)
- ÀMBIT SOCIAL 110 places (Educad. socials 45 i assistents socials 65)
- ÀMBIT PENAL 193 places (Psicòlegs 80, àmbit social 70 i dret 43)
- COS D’INTERV. I ADVOCATS 30 places (Cos intervenció 10 i advocats 20)
- ENGINYERS DE CAMIS I CANALS 10 places
- METGES AVALUADORS 10 places
- Caldria afegir 24 per a personal laboral amb discapacitat intelectual ,per que sumin les 1230.
- El Govern també ens explica que caldria reservar una quota no inferior al 7% per a persones amb algun tipus de discapacitat, de les quals 24 serien per a persones amb discapacitat intel·lectual (2%), corresponents a categories professionals dels grups D o E.
CCOO i la resta de sindicats rebutgem l’oferta per insuficient i perquè significaria crear falses expectatives al conjunt de treballadors i treballadores. A dia d’avui, el personal interí i suposa més de 32.000 persones. Ofertar-ne 1230 és molt insuficient. Les 1230 places representen només un 3’7% del personal interí actual.
Davant d’aquest desacord, l’Administració diu que estudiarà si continua endavant amb l’oferta pública d’ocupació o la retirarà. Demanem voluntat política d’ampliació per al 2016, però no assumeixen cap previsió.
2. Acompliment de l’Acord de la Mesa de 26 de gener de 2015 sobre el retorn dels 44 dies de la paga del 2012, equivalent al 24,04%, per a tots i cadascun dels treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya.
Ens expliquen que els errors en el càlcul i per tant del pagament a les nòmines del mes de març van ser deguts a unes incidències informàtiques i que aquest mes de juliol està previst que facin efectives les diferències econòmiques.
Des de CCOO , els hi hem manifestat mes d’una ocasió que no poden atribuir a errades informàtiques ni de càlcul , una decisió que pretenia aplicar el descompte del 5% sobre un salari superior al realment cobrat al 2012 .
Si han rectificat es per que CCOO van denunciar des del primer moment que s’estaven apropiant de forma no licita d’una part del nostre salari
CCOO també demanem que en nòmines posteriors desaparegui el descompte del 5% sobre el 2012 , de tal manera que tothom hagi recuperat efectivament el 24,04% del retorn de la paga de 2012.
3. Establir un calendari de negociacions per recuperar les pagues del 2013, 2014 i el que quedés pendent del 2012.
En aquest punt, fem al·lusió a la reunió d’àmbit estatal de l’AGE (Administració General de l’Estat) que va tenir lloc el 16/07/2015, i que es realitzarà el 30/07/2015 de la Mesa General de la Funció Pública, on es preveu que es parlarà de la recuperació de la resta de la paga del 2012 així com d’algun dia d’assumptes propis, dies de premi per antiguitat, descongelació salarial, ofertes públiques d’ocupació eliminant les taxes de reposició...
CCOO demanem una previsió també de recuperació de les pagues del 2013 i del 2014 que va retirar únicament la Generalitat de Catalunya.
El Govern ens respon que respecte a la part de la paga pendent de 2012 farà allò que li digui el Govern Central , però les de 2013 i 2014 que depenen de Catalunya, de moment no tenen cap intenció a fer efectiu el retorn als conjunt de treballadors i treballadores.
CCOO també expliquem que el Govern de la Generalitat no té cap inconvenient en posar-se d’acord amb el Govern de l’Estat Espanyol quan es tracta de perjudicar i retallar drets als seus treballadors.
Exigim un calendari periòdic de reunions per anar recuperant tot allò perdut i que ho apliqui qui estigui al front del Govern, sigui qui sigui. Les diferents convocatòries electorals no podem ser utilitzades pel Govern per no arribar a acords en benefici dels treballadors i treballadores de la Generalitat .
4. Millorar i fer efectives a tots els col·lectius les mesures de conciliació.
Demanem al Govern negociar noves mesures perpoder millorar la conciliació de la vida laboral ,personal i familiar del conjunt dels treballadors i treballadores així com acabar amb la discriminació entre els diferents col.lectius professinals.
En aquest punt , CCOO fem especial esment a la discriminació que pateixen els professionals de l’àmbit de la salut (ICS). Expliquem que no tenen dret a les 30 hores d’absència per malaltia sense necessitat de presentar baixa per IT, també el greuge comparatiu dels treballadors del torn nocturn respecte al diürn respecte a determinats permisos...
La representació del Govern, respon que no tenen prevista cap mesura de millora en conciliació pel conjunt dels treballadors i treballadores de la Generalitat i que traslladarà als responsables de l’ICS les demandes de no discriminació per tal que aquests temes siguin tractats en reunions de Mesa Sectorial.
CCOO i la resta de sindicats no estem d’acord perquè és un tema que s’allarga molt en el temps i que volem una solució.
5. Recuperació del Fons d’Acció Social i productivitat.
El FAS no es troba contemplat dins el pressupost del 2015 però ens fan la proposta de creació d’un grup de treball per tractar les necessitats d’un futur Fons d’Acció Social. Quan es faci, caldrà fer l’habilitació pressupostària pertinent. Manifesten , però, que la seva intenció és que només serveixi per a les situacions d’especial necessitat i no per a prestacions més amples .
Pel que fa a la productivitat CCOO exigim que es negociï el seu restabliment per alguns col·lectius que ho HAVIEN PERDUT
de forma total o parcial.
Barcelona, 17 de juliol de 2015