dilluns, 14 de setembre del 2015

VOLEM EL QUE ÉS NOSTRE


CCOO exigeix la recuperació del que se’ns va arrabassar als treballadors i treballadores de la Generalitat
  
El dissabte 12 de setembre de 2015 es va publicar al BOE el “Real Decreto-ley 10/2015 de 11 de septiembre, por el que se conceden créditos extraordinarios y suplementos de crédito en el presupuesto del Estado y se adoptan otras medidas en materia de empleo público y de estímulo a la economía” que incorpora les novetats següents en matèria de funció pública.

SISÈ DIA D’ASSUMPTES PROPIS

L’art. 2 apartat Uno del RDL 10/2015 modifica l’EBEP, concretament, pel que respecta als dies d’assumptes propis es modifica l’art. 48 apartat k) de l’EBEP tornant a tenir 6 dies l’any per assumptes particulars.

Recordem que l’art. 48 de l’EBEP és d’aplicació directa a totes les administracions públiques per la qual cosa la recuperació d'aquest 6è dia és d’aplicació immediata a la 
Generalitat.  POTS DEMANAR EL SISÈ DIA ÉS D'APLICACIÓ DIRECTA

Cal recordar que es va eliminar, mitjançant la Llei 5/2012, del 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l’impost sobre les estades en establiments turístics, tres del 9 dies d’assumptes propis que gaudien a Catalunya deixant tant aquest, com la resta de permisos, en el mínim al que obliga l’EBEP. 


DIES ADDICIONALS DE VACANCES I ASSUMPTES PROPIS PER ANTIGUITAT

L’art. 2 apartat Dos del RDL 10/2015 introdueix una disposició addicional 14a a l’EBEP que estableix fins a dos dies addicionals de permís per assumptes particulars al complir el 6è trienni que es podran incrementar com a màxim en un dia addicional per cada trienni complert a partir del vuitè.


L’art. 2 apartat Tres introdueix una disposició addicional 15a que estableix que cada Administració Pública podrà establir fins un màxim de 4 dies addicionals de vacances en funció del temps de serveis prestats. CALDRÀ NEGOCIAR-LO A CATALUNYA

Aquestes disposicions addicionals no son d’aplicació directa a totes les administracions públiques per la qual cosa hem d’exigir, amb la fermesa que calgui, el seu compliment a la Generalitat.

RECUPERACIÓ DE LA PAGA EXTRA DE DESEMBRE DE 2012
L’art. 1 del RDL 10/2015 estableix que les diferents administracions públiques han de tornar l’equivalent a 48 dies o el 26,23% deixat de percebre com a conseqüència de la supressió de la paga extra de desembre de 2012.
1.      Encara que el redactat és imperatiu: “Las distintas Administraciones públicas, así como sus entes dependientes y vinculados, abonarán dentro del ejercicio 2015, y por una sola vez, una retribución de carácter extraordinario cuyo importe será el equivalente a 48 días o al 26,23 por ciento de los importes dejados de percibir como consecuencia de la supresión de la paga extraordinaria

CCOO EXIGEIX AL GOVERN DE LA GENERALITAT:
•       El retorn immediat del 26,23% de la paga del 2012, garantint la seva aplicació abans del 31 de desembre d’aquest any.
•       Que el pressupost del 2016 inclogui la previsió pressupostaria per al retorn de la resta de la paga del 2012.
•       La recuperació dels tres dies d’assumptes personals propis de Catalunya.
•       Els dies de vacances per serveis prestats i l’increment dels dies d’assumptes personals a partir del 6e trienni.
•       La negociació d’un calendari par la recuperació de les pagues del 2013 i 2014 i la resta de drets eliminats amb l’excusa de la crisi, a la que ens ha avocat la seva política econòmica.

BOE Real Decreto-ley . https://www.boe.es/boe/dias/2015/09/12/pdfs/BOE-A-2015-9801.pdf

Cartell fes un clic aquí
BOE Real Decret 2015/09/12 clica aquí