dijous, 3 de novembre del 2011

Josep Prat Domènech President de l'ICS l'home fort de la conselleria de Salut,

DiarideGironadigital
ALFONS QUINTÀ El president de la Generalitat sempre ha sabut que l'home fort de la conselleria de Salut, Josep Prat Domènech, on mana més que el conseller, està afectat per forts i evidents conflictes d'interessos.
La Presidència de la Generalitat informava el passat 18 de febrer de la constitució del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari, depenent directament de Mas. Precisava la designació de Josep Prat com a membre constituent.
Se l'identificava només com a "director general d'Innova i conseller(sic) del Grup Sanitari USP Hospital" ( en realitat "USP Hospitales", filial de la multinacional USP ("United Surgical Partners"). En canvi, s'ignorava, que ja és dir, que Prat era, i continua sent, per nomenament del mateix Mas, president de l'Institut Català de la Salut (ICS), el gran organisme intern de la Conselleria de Salut.
Fins dimarts passat, Prat tenia la inefable particularitat de ser un desconegut per a l'opinió pública. Però fa vuit dies aquesta col·laboració va exposar que era l'home clau en la destrucció del sistema sanitari públic català. Ara bé, per prudència, es va optar per un redactat que permetia entendre que, en ser designat president de l'ICS, Prat podia haver dimitit de la filial catalana d'USP. No va ser així. per llegir més cliqueu aquí