dimecres, 6 de maig del 2015

QUE CAL SABER de LA BORSA de TREBALL Conclusions i criteris relatius a l’aplicació i la interpretació del Pacte de la Borsa de Treball

Per haver rebutjat 3 ofertes de treball de forma injustificada.
􀂃
11. Refús injustificat d’ofertes de treball 

Quan una persona candidata refusi d’una oferta de treball perquè ja tingui un nomenament en vigor en qualsevol gerència territorial, o ja hagi acceptat en ferm una proposta de nomenament en qualsevol gerència territorial, no es considerarà un refús injustificat en cap cas. Aquest segon supòsit haurà de ser corroborat per la persona responsable de la GT que correspongui. 

12. Suspensió temporal de la puntuació (12 de juny de 2012) 
El Pacte de selecció temporal preveu, en el seu punt 12, “Suspensió temporal de la puntuació de la borsa de treball”, que la Comissió de Seguiment determinarà l’abast i la durada d’aquesta mesura dins de l’àmbit d’aplicació del Pacte.
Els criteris adoptats per la Comissió són els següents: 

Punt 12. Suspensió temporal de la puntuació de la Borsa de Treball 
Per no superar el període de prova: ƒ Suspensió de la puntuació durant 2 anys a totes les categories relacionades amb la mateixa àrea funcional i de coneixement (Exemples: categories de la Funció Administrativa, àrea funcional sanitària de infermeria, categories de l’àrea d’hoteleria, categories d’oficis...etc.)
Aquest criteri s’acorda prenent com a referència el termini de 2 anys que preveu l’art. 33 de l’Estatut Marc per poder establir un nou període de prova. 

Per haver rebitjar 3 ofertes de trebal de forma injustificada
Suspensió de la puntuació durant 1 any en totes les categories pel rebuig injustificat de 3 ofertes, en un termini de 2 anys. Quan una de les 3 ofertes rebutjades correspongui a un nomenament interí en vacant o en plaça reservada d’un any o superior, la suspensió serà de 2 anys..

El rebuig d’un nomenament a temps parcial, inferior al 75% de la jornada, no tindrà la consideració de rebuig injustificat. Ara bé si es produeix aquest rebuig, els gestors de la Borsa de treball no estaran obligats a fer noves ofertes de nomenaments a temps parcial a la persona candidata. Transcorreguts dos mesos, la persona candidata podrà manifestar novament el seu interès en acceptar nomenaments a temps parcial. En aquest supòsit, un nou rebuig tindrà la consideració de rebuig injustificat i no rebrà noves ofertes d’aquest tipus de nomenament.

Les ofertes rebutjades han de tenir una durada superior al mes, atès que les de durada inferior no estan regulades pel Pacte.

més informació sobre els criteris de la borsa de treball fes un clic aquí