dimarts, 6 de desembre del 2011

D'una sanitat bona i assumible a una de pitjor

D´ UNA SANITAT BONA I ASSUMIBLE A UNA DE PITJOR

diaridegirona.cat
ALFONS QUINTÀ En decennis de fer de periodista, havent escrit des de i sobre els cinc continents, així com havent destapat greus escàndols casolans, mai no havia vist res de semblant a l'actual anada a la deriva de la política sanitària de la Generalitat.
Respecte a la continuació d'aquest galdós procés, cal fer confiança a Ruiz-el de l'al·lucinant pòlissa privada, molt ben explicada ahir en el DdG - a Josep Prat i al mateix Mas, que és qui té més autoritat i, per tant, una major responsabilitat, per vergonya seva.
Ara neix un nou front. És el de la gran contradicció que ahir vaig trobar entre les retallades sanitàries (esdevingudes generals) i el contingut del Pla Nacional de Salut, 2011-2015, presentat a Sitges dissabte, en presència del propi Artur Mas. Resulta que el pla conté una continuada i vibrant apologia de l'estat real en que CiU va trobar la sanitat pública, en arribar a la Generalitat. Se la mostra, ai las, com un model teòric i pràctic excel·lent, eficaç, barat, assequible i ben acceptat. Afirmar-ho, mentre es proposa un gir copernicà, té tuf de cinisme i olor d'interès sectari amagat.
per llegir més cliqueu aquí