dimecres, 14 de desembre del 2011

Més de 3.000 empleats públics protesten a Barcelona contra les retallades


Milers de manifestants es hem aplegat a les diferents delegacions del govern de les capitals catalanes amb botzines i pancartes per a protestar contra les retallades en el sector públic sota el lema "No a les retallades, sí als serveis públics".Els sindicats hem qualificat d'exitosa la resposta de la ciutadania.
"El que guanyen els de dalt, ho paguem tots per Nadal" o "Prou retallades, ens mereixem el nostre sou" han estat algunes de les consignes que lluien les pancartes de les diferents marxes juntament amb una intensa protesta sonora amb botzines i xiulets.
Les mobilitzacions arriben l'endemà que l'executiu de Mas, en la cinquena reunió per intentar arribar a un acord, va proposar lareducció de l'horari laboral dels interins, per no acomiadar-ne cap. També es va comprometre a no rebaixar les pagues extres, si el govern espanyol ja decideix retallar els sous a tots els funcionaris.
La cinquena reunió entre la Generalitat i els sindicats CCOO, UGT i AIC d'aquest dimarts va acabar com les anteriors, sense acord, i amb la denúncia per part dels sindicats que el govern vol fer expedients de regulació d'ocupació encoberts mitjançant concursos de trasllat.
L'executiu de CiU també ha proposat reduir la jornada laboral delsinterins i una reducció d'aquest personal que, diuen els negociadors, continua sense concretar. Segons els sindicats, els plantejaments que els han arribat suposen reduir un 10% la massa salarial de l'administració catalana, l'equivalent a 625 milions d'euros.