divendres, 30 de desembre del 2011

Es difon més el cas del president de l'Institut Català de la Sault

diaridegirona.cat Mentres altres mitjans es comencen a fer ressó dels càrrecs que ostenta el President de l'Institut Català de la Salut, Josep Prat, ICV va reclamar ahir la seva destitució i el PSC va exigir explicacions i "depurar responsabilitats". Mentretant, el Govern veu "legítim" que l'alt càrrec de la sanitat catalana compagini aquesta responsabilitat amb la de vicepresident del grup privat USP Hospitals.

 Prat, un poder a l'ombra
Cal repetir que sense Prat la Conselleria de Salut patiria una pèrdua immensa. Ell és el gran poder a l'ombra, molt per sobre del propi conseller. Com també ho és a Reus, per damunt de l'alcalde.
Per on petarà la cadena de poder opac, molt opac, en dos àmbits, o tres, si hi afegim el privat? Prat cobraria d' Innova, segons va estimar aquest diari, el passat 11 de desembre, entre 280.000 i 325.000 euros a l'any. O sigui potser més que no pas el rei Joan Carles. A la vegada, la Generalitat no vol ni pot - segons ahir va reiterar una alta font institucional - desprendre's de Prat, més capaç, però també més radical i més preocupant que no pas Boi Ruiz    Per llegir més cliqueu aquí